Utförande

Den vanligaste arbetsuppgiften i Oebas är att besvara punkter på en lista. De listor som är aktiva och skall utföras hittas UTFÖRA. I appen finns en knapp pär första sidan och på webb så finns den via knappen "Utför listor" uppe till höger i menyraden.

Vad gör att en lista syns i UTFÖRA?

Alla utförande av listor som användaren har rättighet till och har uppnått Starttid men inte Sluttid syns i UTFÖRA.

En lista i Oebas har en eller flera punkter som beskriver vad som skall utföras och listan sätts i ett sammanhang där tid är en av de viktigaste.

En lista kan utföras en gång men oftast utförs den många gånger för att påvisa att en rutin i verksamheten följs. Varje gång en lista sätts i spel så får dess utförande en starttid med datum och klockslag (ofta midnatt) och en sluttid med datum och klockslag (ofta midnatt).

När sätts en lista "i spel" och ett utförande skapas?

• Listan är schemalagd och då skapar schemat ett utförande för varje tillfälle som listan skall utföras. Schemat definierar hur start- och sluttid för varje utförande skall sättas och hur etiketten skall se ut.

• Listan "Startas Upp" av en användare på webb eller i app. I vissa fall så är det inte optimalt att schemalägga en lista utan låta användarna skapa ett utförande för varje tillfälle som en rutin skall följas. Läs mer om Starta upp här

• Planerad från Kalender där ett utförande kan skapas som är aktivt nu eller som blir aktivt längre fram. Dessa planerade utförande skapas en och en.

• Regler kan skapa utförande och dessa regler kan "triggas" av arbete i verktyget. Exempelvis kan en avvikelse på en specifik punkt skapa ett utförande av en lista. Det finns många möjligheter att sätta regler.

Utförande har en egen ikon och en etikett

Till vänster ovan visas ikonen som betyder "ett unikt utförande av den angivna listan" och till höger överst finns etiketten som sammanfattar vad som är unikt för detta utförande av listan. Här visas att det är en lista som är schemalagd till en gång per vecka.

Under denna så finns starttiden och sluttiden för utförandet. Samtliga utförande av en lista har dessa attribut.

Vad händer efter att en lista passerat sluttid?
  • När en lista passerar sluttid och alla punkter är utförda så klassas listan som GRÖN

• Referens: En lista som inte någon punkt utförts på klassas som GRÅ

• Referens: En lista med minst en punkt besvarad klassas som GUL

• När en lista passerar sluttid och det fortfarande finns punkter som inte är besvarade så är de försenade. Försenade punkter på en försenad lista. Försening signaleras med GUL färg.

Vad händer med förseningar?

Beroende på olika inställningar så

• Händer ingenting.

• Listan och punkten blir en Öppen försening och skall STÄNGAS som en bekräftelse eller UTFÖRAS men försenad. Försenade listor hittas med egna knappar i både app och webb.

• Försening registeras men används enbart för statistik och analys.

Notera

En del listor är skapade för att alla punkter skall utföras men andra listor är skapade för att samla in relevant information vid ett utförande.