Uppdatering 2022-05-10 App 1.12

Version 1.12 av Oebas App är nu tillgänglig i App Store och Google Play

Buggfix

Appen innehåller ett flertal buggfixar och stabilitetsförbättringar

Läs av QR-kod för punkt från hemsidan

När en QR-kod för punkt scannas från första sidan så letar Appen efter en matchande lista och scrollar ned till den sökta punkten.

Perfekt för situationer när en lista inte utförs i sekvens eller vid samma tillfälle samt för att säkerställa rätt punkt och lista. Tänk på att punkten måste finnas på en lista som är "öppen" dvs mellan starttid och sluttid.

Starta Upp eller se över din schemaläggning om du saknar lista.

Flera enheter i App

För huvudadministratörer visar vi alla listor, ärenden, status mm och vi skriver ut vilken enhet den tillhör. Utförande av lista och annat normalt arbete kan utföras i appen även av huvudadministratör.

En ny möjighet är också att vanliga användare och enhetsadministratörer kan kopplas till en eller flera listor på en annan enhet. Passar för dig som arbetar med utförande av listor på flera enheter men inte är huvudadministratör. Ett konto räcker och inga ut- och in-loggningar vid byte av enhet.

I bilden ovan finns en lista från enheten "Dabus" och en lista från enheten "Anbus".

Listor, Ärende och Status har maering för vilken enhet de tillhör.

Utökad status

Nya sätt att visa status samt fler egenskaper som kan anges vid byte av status. Ett numeriskt värde kan visas men även enhet, tidsaspekter, målvärde, direktkoppling till en lista mm.

Nu finns också flera status som hämtar antalet listor, utförda punkter mm utifrån olika angivna tidsperioder och som kan gruppers på olika sätt. En snabbrapport som ger en insikt och status.

Status med mätvärden

Ett mätvärde kan anges direkt vid statusändring och detta värde ersätter det tidigare numeriska värdet. Mätvärdet kan följas åt av ett text för en eventuell enhet.

Varje förändring på status lagras och kan användas för analys. Nya vyer kommer.

Status med målvärde

En status kan nu förses med ett målvärde som visas jämte det numeriska värdet och användas för uppföljning av att ett satt mål uppnåtts.

Rapporter är också status

Det finns möjlighet att söka efter antal utförande av listor och punkter och presentera dessa som summa för tre olika valfria tidsperioder.

Antalet listor som startats upp

Att räkna antalet listor som startats upp under en period säger mycket om aktiviteten i sammanhang där antalet utförande inte är fixerat och schemalagt. Exemplet ovan visar "Observations stats - 2" där antalet startade listor summeras för tre olika perioder och dessutom grupperade på objekt.

Att snabbt få en översikt på utfört arbete är en form av Status.

Gruppering kan göras på ingen, en eller två nivåer.

En lista eller ett antal listor på en listgrupp kan ingå i underlaget.

Hur många punkter är utförda

För andra situationer är det intressant att summera andelen utförda punkter på en lista eller ett antal listor på en listgrupp.

Kontakta oebas för mer information om status och skapa egna status.