Uppdatering 20230608

I servicelucka 2023-12-13 kl 22:00 har vi uppdaterat Oebas med buggfixar och nya funktioner

Buggfix

Ett flertal mindre buggfixar för stabilitet och prestanda

Grupper

En ny gruppstyrd behörighetsmodell kommer efter sommaren att ersätta dagens administrativa roller. Redan nu erbjuder användargrupper nya möjligheter att organisera såväl användare som listor.

Att skapa grupper som matchar olika organisationsroller inom er organisation ger bättre möjlighet att se till att rätt användare arbetar med rätt listor.

Tilldela era listor till en eller flera grupper så kan användare såväl som administratörer snabbt hitta rätt listor och registreringar.

Gruppfilter vid utvalda vyer

På web så finns nu menyer med filter även för grupper på utvalda sidor som Utföra listor, Starta upp listor och Listor & Punkter för administratörer.

Välj en grupp en eller flera grupper och sidan visar listor som är kopplade till grupperna.

Observera

Tänk på att listor inte ärvs av ovan grupper så för att markera alla grupper inom exempelvis en avdelning så kan flera grupper behöva markeras.

Tänk på att en lista kan finnas i flera olika grupper. Listan visas dock inte flera gånger i Utföra och Starta upp.

Ny app 1.16 med gruppfilter via svep

En ny version av Oebas App med version 1.16 finns nu på App Store och Google Play.

En del fix med visning av vyer finns med samt ett nytt sätt att snabbt välja gruppfilter genom att svepa med fingret åt höger i det går filterfältet. Se ledtext i appen.

För användare med många listor går det nu snabbt att välja en eller flera grupper för att visa listor som tillhör gruppen.